Om terapilaser

Terapilaser, ypperlig verktøy!

Terapi laser er en ny behandlingsform. Som eneste i Rogaland kan jeg tilby K-laser K-cube 4 laserbehandling. Denne laseren er meget effektiv og den eneste på markedet som sender ut fire forskjellige bølgelengder og opptil 20 Watts styrke. Dermed påvirkes det behandlede vevet via fire forskjellige måter og med nok styrke til å trenge inn til dypere strukturer, som foreksempel inn til hofteledd og bekkenet på en hest.

Terapilaser behandling er en stimulering av kroppens egne celler til å fungere bedre. Sår gror bedre, smerter blir mindre og hevelse og inflammasjon reduseres.

Hva skjer ved laserterapi?

Laser er smertefri og den frigjorte energien fra laseren øker blodsirkulasjonen, gir mer oksygen og næringsstoffer til det skadede området. Dette skaper et optimalt helbredende miljø som reduserer betennelse, hevelse, muskelkramper, stivhet og smerte. Det skadede området vender tilbake til sin normaltilstand. Funksjonen i det behandlede området gjennopprettes og smerten minskes.

Virkningen er bevist gjennom tusenvis av publiserte vitenskapelige undersøkelser.

Behandlingen er ikke smertefull.

Det er vanligvis ikke nødvendig å sedere eller klippe dyret for å behandle, men man kan ikke ha en bandasje over området som skal behandles.

Effekten av Klasse IV Laserterapi blir bedre ved flere behandlinger. Energien akkumuleres i vevet. Lengden og hyppigheten av behandlinger varierer etter ditt kjæledyrs tilstand.

Eks på behandlingsplan:

 • Annenhver dag i en uke
 • To ganger andre uke
 • En gang den tredje uke, 6 behandlinger i alt.
 • Gjennta behandling etter behov.

Du vil få en  behandlingsplan etter ditt dyrs behov.

Pris pr oktober 2014: 500 kr pr enkeltbehandling i vanlig arbeidstid. 750 kr på kveldstid. Evnt kjøring ved hestebesøk kommer i tillegg.

Laserbehandling kan gis alene eller sammen med andre behandlingsformer som kiropraktikk, fysioterapi eller konvensjonell medisin.

Risiko/Bivirkninger: Man bør ikke stråle rett mot øyets hornhinne, eller mot kreftsvulster. Finnes det kreftceller i området vil de også bli stimulert av energien i laserbehandlingen, men laserstrålene får ikke normale celler til å omdannes til kreftceller.  Gamle skader eller smertesyndromer kan føles forverret noen dager fordi den helbredende responsen er mer aktiv etter behandlingen.

Laser fjerner smerte, hevelse, inflammasjonsmediatorer, stimulerer til helning og øker oksygenering og cellens energiomsetning, dermed cellens arbeidskapasitet.

Legger ved mer informasjon som er klipt og limt fra informasjonen til K-laser firmaet under, på engelsk..

Healing your pain… changing your life.

About K-Laser

What is Laser Therapy?

Laser Therapy, or “photobiomodulation”, is the use of specific wavelengths of light (red and near-infrared) to create therapeutic effects. These effects include improved healing time, pain reduction, increased circulation and decreased swelling. Laser Therapy has been widely utilized in Europe by physical therapists, nurses and doctors as far back as the 1970’s. Now, after FDA clearance in 2002, Laser Therapy is being used extensively in the United States.

Patient Benefits of Laser Therapy

Laser Therapy is proven to biostimulate tissue repair and growth. The Laser accelerates wound healing and decreases inflammation, pain, and scar tissue formation. In the management of chronic pain Class IV Laser Therapy can provide dramatic results, is non-addictive and virtually free of side effects.

Has effectiveness been demonstrated scientifically?

Yes. There are thousands of published studies demonstrating the clinical effectiveness of Laser Therapy. Among these, there are more than one hundred rigorously controlled, scientific studies that document the effectiveness of laser for many clinical conditions.

Cellular Effects of Laser Therapy

During Laser Therapy the infrared laser light interacts with tissues at the cellular level and metabolic activity increases within the cell, improving the transport of nutrients across the cell membrane. This initiates the production of cellular energy (ATP) that leads to a cascade of beneficial effects, increasing cellular function and health.

Laser Therapeutic Effects

During each painless treatment laser energy increases circulation, drawing water, oxygen, and nutrients to the damaged area. This creates an optimal healing environment that reduces inflammation, swelling, muscle spasms, stiffness, and pain. As the injured area returns to normal, function is restored and pain is relieved.

K-Laser Advanced Technology

K-Laser is leading the way in pain management, tissue repair, safe treatments, and fast treatment times. We are the premier laser company in the USA to offer:

 • Four-Wavelength Beam that Penetrates Deep into the Tissue
 • Continuous & Modulating Frequencies to Promote Pain Control and Healing.
 • SuperPulse Mode for Deeper Therapeutic Penetration
 • High Power Delivering Larger Doses, Resulting in Shorter Treatment Times.
 • Presets that Result in More Consistent and Safe Treatment Outcomes.

Four Wavelength/Triple Delivery Mode

The K-Laser was the first to employ three infrared wavelengths simultaneously of 800 nm, 905 nm, and 970 nm and combine them with a 660 nm visible beam. These Four Wavelengths are more efficient, healing the tissue while also aiding in pain relief. Combine this with Three Distinct Delivery Modes (Continuous Wave, Frequency Modulated, and Intense SuperPulse), and you have a therapeutic laser solution that offers as much variety as the conditions and patients you treat.

Numerous studies show that Laser Therapy can help with:

Tendinopathies ∙ Carpal Tunnel Syndrome ∙ Myofascial Trigger Points ∙ Lateral Epicondylitis (Tennis Elbow) ∙ Ligament Sprains  ∙ Muscle Strains ∙ Repetitive Stress Injuries ∙ Chondromalacia Patellae ∙ Plantar Fasciitis ∙ Rheumatoid Arthritis ∙ Osteoarthritis ∙ Shoulder, Back & Knee Pain ∙ Herpes Zoster (Shingles) ∙ Post-Traumatic Injury ∙ Trigeminal Neuralgia∙ Fibromyalgia ∙ Diabetic Neuropathy ∙ Venous Ulcers ∙ Diabetic Foot Ulcers ∙ Burns ∙ Deep Edema / Congestion ∙ Sports Injuries ∙ Auto & Work Related Injuries

Frequently Asked Questions

Does it hurt? What does a treatment feel like? There is little or no sensation during treatment. Occasionally one feels mild, soothing warmth or tingling. Areas of pain or inflammation may be sensitive briefly before pain reduction.

Are there any side effects or associated risks? During more than twenty years of use by healthcare providers all over the world, very few side effects have ever been reported. Occasionally some old injuries or pain syndromes may feel aggravated for a few days, as the healing response is more active after treatment.

How long does each treatment take? The typical treatment is 3 to 9 minutes, depending on the size of the area being treated.

How often should a patient be treated? Acute conditions may be treated daily, particularly if they are accompanied by significant pain. More chronic problems respond better when treatments are received 2 to 3 times a week, tapering to once a week or once every other week, with improvement.

How many treatments does it take? This depends on the nature of the condition being treated. For some acute conditions 1 to 6 treatments may be sufficient. Those of a more chronic nature may require 10 to 15 (or more) treatments. Conditions such as severe arthritis may require ongoing periodic care to control pain.

How long before the results are felt? You may feel improvement in your condition (usually pain reduction) after the very first treatment. Sometimes you will not feel improvement for a number of treatments. This does not mean that nothing is happening. Each treatment is cumulative and results are often felt after 3 or 4 sessions.

Can it be used in conjunction with other forms of treatment? Yes! Laser Therapy is often used with other forms of therapy, including physical therapy, chiropractic adjustments, massage, soft tissue mobilization, electrotherapy and even following surgery. Other healing modalities are complementary and can be used with laser to increase the effectiveness of the treatment.

Laser therapy was born from scientific research over 30 years ago in Europe and perfected by K-LaserUSA with the latest technological advancements.

 

MORE SAMPLE TEXT FOR WEBSITE

Q: What is Laser or Light Therapy?

A: Laser Therapy or «photobiomodulation», is the use of specific wavelengths of light (red and near infrared) to create therapeutic effects. These effects include improved healing time, pain reduction, increased circulation and decreased swelling.

Laser therapy is the therapeutic application of coherent, monochromatic light.

Four widely accepted therapeutic benefits of laser therapy are the following:

1) Biostimulation/Tissue Regeneration

2) Reduction of Inflammation

3) Pain reduction, either chronic or acute

4) Antibacterial and Antiviral

Bio – «Life» stimulation and tissue regeneration are the first effects cited in much of the literature. How many therapies can make such a claim?

Laser therapy adds energy to living systems. While we are able to explain many of its molecular and biochemical effects, it also adds energy at atomic and subatomic levels. When we understand these deeper effects, perhaps we may know much more about ourselves.

What can laser therapy treat? Therapeutic applications which have shown promising results based on studies include:

 

2 tanker om “Om terapilaser

 1. Flashie, Field spaniel, fikk laserbehandling etter å ha blitt bitt/tråkket på av en annen hund. Han hadde en hevelse og «skrape-sår» på brystet som han syntes var veldig vond. Merket god bedring allerede dagen etter laserbehandlingen! Og ble ganske snart frisk som en fisk igjen!

 2. Flashie var en godgutt! Takk for anbefalingen.
  Mvh Marit Brevik

Kommentarer

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close